Гречане борошно – унікальна сировина для низькакалорійного печива
Гречане борошно – український суперфуд, який гідно замінює будь-яку зарубіжну екзотику, навіть таку як чіа. Застосовують як цінну сировину для виготовлення таких борошняних виробів, як гречаний хліб та багет, печиво, галети, а у суміші з рисовим борошном - безглютенове печиво.
Гречане борошно належить до дієтичних продуктів, тому що його отримують з екологічно чистої рослини - гречки. Вирощують її без застосування пестицидів і хімічних добрив, адже вона невибаглива і росте на будь-яких ґрунтах та самостійно витісняє бур’яни.
Продукти з гречки містять багато корисних елементів і дозволяють за мінімальний період часу позбутися зайвої ваги та поліпшити загальне самопочуття. На основі гречаного борошна розроблено ряд рецептур низькокалорійних продуктів: хліб, батони, печиво, тому така продукція підходить усім.
Корисні властивості гречаного борошна для організму:
- містить повний набір вітамінів В для стабільного функціонування мозку і нервової системи;
- завдяки вітаміну РР покращує кровопостачання, нормалізує обмін холестерину (виводить шкідливий і збільшує кількість корисного);
- забезпечує потребу організму людини в міді – елементі, активно бере участь в зростанні клітин, що забезпечує стабільність роботи імунної системи;